ELBILSLADDNING

En laddning för nästa färd

EN VÄRLD I OMVANDLING

Elbilen i fokus

“Andelen laddbara personbilar av nyregistreringarna 2021 uppgick till 45 procent, vilket kan jämföras med drygt 32 procent året innan. 26 procent av årets nyregistreringar var en laddhybrid och 19 procent en elbil. Det är framförallt elbilarna som driver den svenska elektrifieringen i år med en ökning med 106 procent, medan laddhybriderna ökade med nära 18 procent.” Skriver Bilsweden, 3 januari 2022

Här kommer vi in i bilden. Vi erbjuder installation av laddstationer i din fastighet, vare sig det gäller en privat bil eller en hel bilpark för företag.

OSLAGBAR KOMBINATION

Elbil & solel

De två stora omställningarna som sker just nu i vårt land är bland både privatpersoner och företag som gör snabba omvandlingar; köper elbil samt en investerar i solel. Vi är påväg mot att få en ny idealbild, där vi kommer att se solpaneler som täcker taken och där elbilarna är uppradade efter gatans garageuppfarter. Dessa två omställningar visar det uppenbara – att äga en elbil och investera i solel är en perfekt matchning.

SMART LADDNING

Ladda hemma

För att ladda sin elbil hemma rekommenderas en laddbox. Den kopplas direkt in på dina huvudsäkringar och har ett styrsystem vilket gör att din elbil laddas på ett säkert sätt med hög effekt.   Det finns laddboxar i olika effektklasser – upp till 22 kW. Sedan den 1 januari 2021 får du 50 % bidrag på hela kostnaden för att köpa och sätta upp en laddstolpe hemma eller på ditt företag. Bidraget dras av direkt på fakturan precis som vid RUT eller ROT. För att det ska gälla måste hela kostnaden komma från samma företag. Om du köper en lös laddbox och ber en elektriker att installera den så får du bara bidrag på den del av beloppet som avser själva arbetet.

KOSTNADSEFFEKTIVT

Vad kostar det att ladda?

Att ladda sin elbil med sin egen producerad el genom solpaneler är både bäst för din ekonomi och ur ett miljömässigt hållbarhetstänk. Det är en perfekt kombination av två omställningar; vare sig du har en elbil eller en laddhybrid.

Boka kostnadsfri rådgivning redan idag

Vi hjälper till med att undersöka hur lämpligt ditt läge är samt gör en exakt analys och projektplan som visar dina möjliga besparingar med solel. Kostnadsfri konsultation och ni är inte bunden till att beställa.